Kinderdagopvang

66023654_1210625235775246_6276782531996024832_n

 

De kinderdagopvang van Mengelmoes heeft één babygroep (leeftijd tot ongeveer 18 maanden) en twee verticale groepen (leeftijd ongeveer 18 maanden tot 4 jaar)

Alle ruimtes hebben een lichte inrichting, veel ramen en een directe uitgang naar onze omheinde buitenruimte.

Verticale groepen:  Dikkie Dik en Joepie Joep

Een dag in de verticale groepen ziet er in grote lijnen zo uit:

Tussen half 8 en half 9 komen de meeste kinderen binnen. De kinderen mogen spelen of aan de tafel puzzelen of een spelletje doen.
Rond half 10 gaan we gezellig met z’n allen aan tafel om wat te drinken en fruit te eten.  Wij bieden de kinderen naast ranja ook water aan. Het fruit dat gegeten wordt, is vooral seizoensfruit, maar er worden ook onbekendere soorten aangeboden, zoals kaki, ananas of vijg. Er wordt gezongen en/of een boekje voorgelezen.

Als iedereen klaar is, kunnen de kinderen weer spelen, ook buiten, en wordt er een activiteit aangeboden. Kinderen moeten hier niet aan meedoen, maar doen mee op basis van vrijwilligheid. Wij stimuleren de kinderen hierin natuurlijk wel. Het is tijd voor de lunch om ongeveer half 12; de tafel wordt gedekt en de kinderen krijgen een boterham aangeboden met melk, water of thee. De kinderen mogen zelf proberen, met plastic mes, om hun boterham te smeren.

Na de lunch is het voor veel kinderen tijd om even te gaan slapen, de kinderen die dat niet meer hoeven kunnen gaan spelen of een activiteit met de pedagogisch medewerkster doen. Rond half 3 gaan we nog een keer aan tafel om wat te eten (fruit of een koekje) en te drinken. Vaak gaan we hierna lekker buitenspelen want de meeste kinderen zijn dan weer uit bed. Na het buiten spelen kunnen de kinderen binnen nog vrij spelen of aan een kleine activiteit meedoen. Tussen 16.30 uur en 18.30 uur gaan alle kinderen naar huis.

Ook worden er uiteraard tussendoor activiteiten aangeboden, spontaan of gepland, zoals dansen, een beweegspelletje of voorlezen.