Babygroep

69019736_1247125338791902_3149692246224273408_n

 

Voor de allerjongsten heeft Kinderopvang Mengelmoes een aparte babygroep, die de naam Woezel en Pip heeft. Wij zijn één van de weinige kinderdagverblijven in Emmen met een aparte babygroep. Wij hebben voor een babygroep gekozen omdat deze door een kleinschalige opzet  de baby’s meer rust geeft, veel meer ruimte geeft om hun eigen ritme te volgen en minder prikkels geeft dan wanneer zij tussen de lopende en pratende, grotere kinderen de dag doorbrengen.

In deze groep worden baby’s en dreumesen opgevangen in de leeftijd van 0 tot ongeveer 18 maanden.

De kinderen volgen  het ritme van slapen, voeden en spelen dat zij thuis ook gewend zijn.  Wij hechten veel belang aan een gezonde start van de jongste kinderen. Wanneer kinderen een fruithapje mogen eten, krijgen ze vers, gepureerd fruit. Er wordt hoofdzakelijk, naast de fles met melk, water gedronken. Thee, eventueel met melk en zonder suiker, wordt in overleg met ouders, ook aangeboden. Diksap geven wij met mate. Koekjes geven wij de jongste kinderen in de vorm van biologische maisstengels, biologische rijstwafeltjes en eenvoudige biscuitjes. Kinderen die al brood mogen, krijgen van ons bruin en volkoren brood. Wij zijn in de babygroep terughoudend met zoet beleg op brood.

Voeding en luiers zitten bij de uurprijs in  begrepen en hoeft dus niet meegenomen worden van thuis. Ook indien uw kindje speciale voeding krijgt, kunnen wij hier voor zorgen. Wanneer u borstvoeding wilt komen geven, hebben wij hiervoor ruimte beschikbaar. Afgekolfde borstvoeding kan bewaard worden in de koelkast.

Door de kleinschaligheid van deze groep ( er is plaats voor maximaal 8 kinderen) en twee vaste medewerksters, is het voor de kinderen al snel een bekende, veilige en vertrouwde plek.

Er is veel ruimte om te spelen, dat doen we vooral op de grond, op speelkleden. Het speelgoed is aangepast op de leeftijd en zorgt voor uitdaging. Kinderen hebben de ruimte om zich vrij in de ruimte te bewegen. Onze buitenruimte voor de baby’s is volledig omheind en overzichtelijk, zodat de kinderen zich ook daar veilig kunnen bewegen. Door de aanwezigheid van tegels, gras en zand maken de kleintjes kennis met verschillende structuren van materialen.

Er zijn  bij de babygroep twee slaapkamertjes, waarin goedgekeurde bedjes staan. Wij verrichten elk kwartier een visuele controle bij de slapende kinderen en kunnen daarnaast ook de babyfoon gebruiken. Wanneer ouders het fijn vinden, kunnen de allerjongsten ook buiten slapen.

Doorstromen naar de volgende groep, de JoepieJoep of Dikkie Dik, doen we altijd in overleg met de ouder(s). Wij kijken hierbij naar de ontwikkeling van het kind en of het al  meekan in het dagritme van de nieuwe groep.